Up2date

Hier houden wij u op de hoogte van nieuws & ontwikkelingen bij Chromin

 • 654 ZONNEPANELEN VOOR TOEKOMSTBESTENDIGE KWALITEIT

  654 ZONNEPANELEN VOOR TOEKOMSTBESTENDIGE KWALITEIT

  654 ZONNEPANELEN VOOR DE TOEKOMST

  Kwaliteit is de kern van ons bedrijf. Door met diffusietechnieken te inchromeren, voegen we kwaliteit toe aan metalen. Producten worden hoogwaardiger. We besparen op onderhoudskosten en kostbare grondstoffen, in een proces dat het milieu ontziet.

  Toekomstbestendig in alle opzichten, want de energie die we nodig hebben, wekken we sinds kort met onze eigen zonnepanelen op. 654 stuks, goed voor een jaarlijkse CO2-besparing van 139,26 ton en een energieproductie van 275,76 MWh. Zo blijven we voortdurend innoveren en investeren in onze processen.

  Dat is Chromin: kwaliteit in elke laag.

  youtu.be/re7Vd04_bCQ

  Lees meer Sluiten
 • Chromin Maastricht behandelt tot 9 meter lengte

  Chromin Maastricht behandelt tot 9 meter lengte

  De stijgende vraag naar industriële producten uit binnen- en buitenland blijft zorgen voor een onverminderde uitdaging in beschikbare capaciteiten. Hierdoor nemen de levertijden  en de hoeveelheid achterstallig werk sterk toe. Om deze problematieken zoveel mogelijk het hoofd te bieden, heeft Chromin Maastricht BV besloten om zijn capaciteiten verder uit te breiden door de aanschaf van 3 nieuwe, aaneen te schakelen kamerovens. Met deze nieuwe investering is het mogelijk om onze klanten nóg sneller en flexibeler van dienst te zijn.

  Belangrijkste aspect van deze nieuwe uitbreiding is dat het nu mogelijk is om producten tot een lengte van maar liefst 9 meter te behandelen! Het is daardoor mogelijk om slijtage- of corrosiegevoelige componenten zoals pijpleidingen en geleidestrippen te behandelen in onder andere voedingsmiddelen industrie en de (petro)chemische industrie.

  Lees meer Sluiten
 • Nieuwe expeditie Chromin

  Nieuwe expeditie Chromin

  In juni 2020 heeft Chromin haar nieuwe geoptimalisserde expeditie in gebruik genomen. 

  Onze expditie aan de Sleperweg is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 16.00 uur.

  Lees meer Sluiten
 • Chromin Maastricht – alle verontreinigingen de baas!

  Chromin Maastricht – alle verontreinigingen de baas!

  Het verkrijgen van een schoon en hygiënisch oppervlak is al ruime tijd een belangrijke eis aan industriële componenten. Het COVID-19 virus heeft dit verder  behoorlijk aangescherpt. De stijgende vraag naar industriële producten die over een zeer hoge reinheidsgraad beschikken legt daarom een behoorlijke druk op beschikbare reinigingscapaciteiten in de industrie. Met name in de medische sector, maar zeker ook in de voedingsmiddelenindustrie en de semiconductor industrie zijn de eisen ten aanzien van contaminatie zeer strikt. Het reinigen van technische componenten is daarom een zeer actueel thema bij toeleveranciers aan de hightech industrie. Zo worden deze eisen in enkele gevallen bij onder leveranciers in de diverse productieketens neergelegd.

  Om deze uitdagingen zoveel mogelijk het hoofd te bieden, heeft Chromin Maastricht BV besloten om te investeren in de aanschaf én implementatie van een nieuwe, volledig geautomatiseerde hybride reinigingsinstallatie. Met deze nieuwe aanwinst is het mogelijk om onze klanten een nóg hogere kwaliteit en reinheid aan te beiden!.

  Belangrijkste aspect van deze nieuwe uitbreiding is dat het bij Chromin Maastricht nu mogelijk is om producten compleet te reinigen en ontvetten welke zowel organische- en anorganische vervuilingen bevatten! Door het vol-automatische hybride systeem is het mogelijk componenten nat-chemisch te reinigen en te ontvetten, maar kan ook een reiniging onder vacuüm plaatsvinden. Hierdoor is het nu ook mogelijk om producten te reinigen voor de hightech (bijvoorbeeld de semiconductor- en medische) industrie tot een reinheidsspecificatie van Grade 2!!

  Hiermee neemt Chromin Maastricht BV voor de Nederlandse markt een zeer unieke positie in en kunnen wij daardoor onze klanten nóg beter ondersteunen.

  Per direct is deze installatie operationeel inzetbaar  en beschikbaar voor de industrie. De eerste behandelingen zijn reeds met groot succes uitgevoerd!

  Voor 2020 en 2021 zijn meer nieuwe ontwikkelingen en investeringen gepland. Zo wordt onze productielogistiek verder geprofessionaliseerd en geautomatiseerd met behulp robotica. Daarnaast zullen wij, als gevolg van de toekomstige electrificering in automobielindustrie, genoodzaakt zijn om onze productiecapaciteiten aan te passen en uit te breiden. Kortom, een volwassen bedrijf met moderne ambities en groeipotentie!

  Lees meer Sluiten
 • Foodgrade

  Foodgrade

  De behandelingen inchromeren CM 2001, hard-inchromeren CM 3001 en rvs-harden CM 3002 voldoen aan de relevante eisen zoals vastgelegd in Framework Regulation EC1935/2004.

  Lees meer Sluiten