Innovatie

Voortdurend vooruit. Klaar voor de toekomst

Ook al zijn we een kleine speler, we doen mee op het hoogste niveau. Onze kwaliteit wordt gedragen door de voortdurende wil om te innoveren. En door ervaren medewerkers die er alles aan doen om ons niveau zo hoog te houden.

 

Onze belangrijkste innovaties

Behandeling 02.jpg

1980
Harden van rvs

Inchromeren van roestvaststaal

Het vooraf inbrengen van koolstof in het materiaal maakt het mogelijk om vanaf nu ook rvs onderdelen te inchromeren. 

Lees verder

1990
Temperatuuraanpassing

Minder vervorming door lagere temperaturen

Door aanpassingen aan de poedersamenstelling zijn we in staat op lagere temperaturen te inchromeren, waardoor minder vervorming optreedt. 

Chromin 180.jpg
Chromin 84.jpg

2012
Tooling

Grote volumes, vertrouwde kwaliteit

Met de tooling die we ontwerpen en ontwikkelen voor onze procesvoorbereiding zijn we in staat grotere volumes te verwerken, natuurlijk met de hoge kwaliteit die u van ons gewend bent. 

2015
Low Pressure Carbonizer (LPC)

Hoogwaardig en controleerbaar

De LPC is een oven die onder lage druk vacuüm carboneert. In de oven kunnen we carboneren, vacuümharden en gloeien. De technologie is beter meetbaar en controleerbaar dan een conventionele oven, wat leidt tot een constante hoogwaardige kwaliteit van het eindproduct. De schone techniek is bovendien beter voor het milieu. 

Chromin 184.jpg
Chromin 154.jpg

2017
Polijstrobot

Constante kwaliteit, snelle doorlooptijd

Onze polijstrobot zorgt voor een constante kwaliteit met zeer snelle doorlooptijd. In overleg met de klant wordt het proces helemaal op maat ingericht, aangepast aan uw wensen en eisen. 

2018
9-meter-oven

Grotere afmetingen voor brede toepassing

Dankzij deze oven kunnen we lengtes tot 9 meter behandelen. De grotere afmeting betekent dat we ook van producten als leidingen en geleiders met onze behandelingen de standtijd kunnen verlengen en kosten verlagen. 

Chromin 172.jpg
Chromin 163.jpg

2019

Separator

Snellere levertijd

Met de separator automatiseren we het scheiden van chroompoeder en product voor kleine onderdelen. 

2020
Hybride reinigingsinstallatie

Snellere levertijd, nog betere kwaliteit

De reinigingsinstallatie reinigt én ontvet het onderdeel. Hierdoor vindt er geen vervuiling plaats tijdens het proces, waardoor de kwaliteit nóg beter gewaarborgd is. Reiniging vooraf is voor bepaalde klanten niet meer nodig. Dankzij de hybride reinigingsinstallatie kan Chromin de behandelde onderdelen volgens reinheidsspecificatie Grade 2 aanleveren.

Lees verder
Chromin 100.jpg
www.guyhouben.com_chromin_oven_fullres-21.jpg

2022
Doorloopoven

Energiezuiniger dan ooit

Voor serie- en massaproducten biedt onze doorloopoven continue diffusieprocessen. In de tunneloven heerst een gelijkmatige temperatuur. Daardoor ontstaat een constante kwaliteit in elke laag en besparen we fors op energie. Door automatisch afkoelen zijn de doorlooptijden bovendien verder verkort.

Lees verder

Aanpak

Ons doel is altijd om de klant vooruit te helpen. In een uniek proces gaan we in vijf stappen van uitdaging naar oplossing. 

 

Aanpak

Chromin 74.jpg

Onderzoek

Ons werk begint met onderzoek. Een standaard materiaalanalyse of complex schadeonderzoek? In ons laboratorium is (bijna) alles mogelijk.

 

Onderzoek

Chromin 18.jpg

Nieuws

 

Chromin 167.jpg
Quality right
through